5+1 dolog, amit egy szabadulós játékban hibázhatsz

Ha tervezed, hogy ellátogatsz az egyik szabadulós játékunkba, érdemes előtte néhány szót ejteni a leggyakrabban előforduló hibákról. Figyelj rá, hogy ezeket ne kövessétek el, így még kellemesebb élményben lehet részetek.

1. Nem figyelsz az elején az utasításokra

Nagyban függhet a kijutási esélyed, ha figyelemmel kíséred a szabályismertetést. Figyelj az instrukciókra és a szobában, nyomás alatt is próbáld majd betartani őket. Ne feledd: a játékmester a barátod, vagyis segít neked és hasznos tippekkel lát el, tehát ha a tájékoztatót mondja, ne a társaiddal beszélgess, hanem összpontosíts rá.

2. Kiszorítod a többieket

A legfontosabb, hogy csapatmunkával, összehangoltan oldjátok meg a rejtvényeket, vagyis kommunikáljatok egymással! Elveszhet az infó, ha valaki magában tartja, ha talált egy új rejtvényt vagy a feladat megoldását, így bármilyen (akár semmiségnek tűnő) dolgot beszéljetek meg egymással. Osszátok fel a rejtvényeket, ki melyik részének nézzen utána vagy oldja meg. Papíron/táblán pedig jegyzeteljétek le a megoldást és tartsátok szem előtt.

3. Túlbonyolítod

Néha a legegyszerűbb út vezet a megoldáshoz. Bármit túl lehet magyarázni, de nem biztos, hogy sokra mentek vele, így ha egyszerűen jöttetek rá a megoldásra, próbáljátok ki, hátha működik.

labirintus-szabadulos

4. Túl komolyan/könnyen veszed

Ne vedd lazán a szabaduláshoz vezető utat, mert lehet túl kevésnek bizonyul az idő! Az óra teljesen máshogy ketyeg azoknak, akik a szobában vannak, így érdemes a feladatokra koncentrálni.

Viszont ne kérd számon, ha valakinek nem sikerült rájönni a megoldásra, mert ami könnyed kikapcsolódásnak indult az lehet, hogy rossz emlék marad egy összeveszés miatt.

5. Rossz csapatot választottál/ választottak

Hozzácsapódtál egy baráti társasághoz, akiket alig ismersz? Vigyázz, hogy ne szorítsanak ki a játék közben, mutasd meg, miben vagy jó! Légy a hasznukra, de túl sokat se adj magadból, nehogy átvedd teljesen az irányítást.

Érdemes olyan embereket toboroznod magad mellé, akiket ismersz, hogy tökéletes csapatmunkával jussatok ki (még időben).

csapat-szabadulos

+1 Félreérted a feladatot

A legegyszerűbb mondatot is félre lehet érteni vagy rosszul felolvasni, így a jelentése is megváltozik.Ha nem megy a rejtvény megértése, próbáljátok újra értelmezni, újra nekifutni.

Ajándékutalvány rendelés