Tuti tippek, hogy kiszabadulj

Olvasd el tippjeinket, hogy nagyobb esélyed legyen kijutni.

1. Figyelj

és figyelj és figyelj. Az elején az operátorra és a szabályismertetésre, utána a játéktérre, majd a feladatokra. Ha valaminél is lankad a figyelmed, vagy szabályismertetés közben már bejárod a játékteret, nem biztos, hogy sikeresek lesztek. Mindennek megvan az ideje, használd ki.

2. Vedd komolyan

Szellemülj át: éld bele magad a karakteredbe és próbáld meg felfogni a helyzet súlyosságát: lehet, hogy meghal az utolsó áldozat? Elfogy a levegő? Feltámad Drakula? Minden rajtatok múlik, tapasztalatból mondjuk, hogy akik elviccelték, többször maradtak bent, mint jutottak ki.  Van egy feladatot, azt teljesítsd, ne a hétvégi bulit beszéljétek meg a barátaiddal játék közben.

3. Ha valami nem megy, ne add fel

Elolvastad a feladatot, de nem érted? Olvasd el újra, olvasd fel hangosan vagy más hangsúllyal, add oda másnak, hogy olvassa fel. Kulisszatitkot árulunk el most: a segítségadások kb 60%-a,  hogy az operátor elmondja a feladatot – azt ami le van írva nektek – csak máshogy hangsúlyozva a mondatot. Nem elég, ha félig olvasod el, figyelj oda rendesen, mert nagyon sokszor a szöveg megértésén múlik a siker.

Tipp: ha nagyon nem megy egy feladat, cseréljetek a társaiddal: aki eddig jegyzetelt, az olvassa fel még egyszer a feladatot, aki eddig szétnézett a szobában, az nyissa a lakatot, stb.

4. Ne kombináld túl

Ha le van írva, hogy a széf kódja 6 számjegű, akkor ne próbálkozz 4 szemjeggyel.

5. Ne csalj

Lakatokat kipörgetni (kombináció nélkül, random számokkal próbálkozni) nem illik. Ennyi erővel az ajtót is ki lehetne bontani a helyéről, de ugye nem az a cél, hogy mindenáron kijussatok, hanem hogy egy jót szórakozzatok.  Fel vagyunk készülve ám a csalókra is: el vannak rejtve a játéktérben hamis megoldást adó dolgok 😉  Szóval haladj a kijelölt úton, akkor nem lehet probléma.

6. Figyelj a történetre

Sokan átugorják, hogy ne menjen vele az idő, de néha még segíthet is, szóval erősen ajánljuk, hogy kövessétek. Illetve hogy megértsétek a játékot, elengedhetetlen, hogy ismerjétek a történetet.

Foglalj online játékot idekattintva

Kételkedő barát meggyőzése

Élménygarancia játékainkra

Call Now Button