5 dolog, amit az operátor csinál a szabadulós játék vezetése közben a játékosok szerint + 1 EXTRA

operator-szabadulos5 olyan tévhitet szedtünk össze, melyet az operátor csinálhat a játékosok szerint, mialatt bent játszik a csapat. Ki kell ábrándítsunk mindenkit: ez is ugyanolyan munka, mint a legtöbb, tehát leginkább arra figyel a játékmester, hogy minden rendben van-e bent és hogy haladtok a feladatokkal. Úgy képzeljétek el, mintha egy filmet néznétek újra és újra, de mindig más színészekkel: ugyanazokat a játékokat látja egymás után, csak más-más játékosokkal. A felsorolás végén pedig egy extra dolgot tudhattok meg!

1. Kineveti őket

A csapat legtöbbször arra gondol, hogy a program alatt a játékmester minden elrontott vagy rosszul értelmezett megoldást kiröhög. El kell hogy áruljuk: a játékmestereknek, miután felvették őket a munkahelyre, le kell játszaniuk a játékot és ugyanúgy teljesítenek, mint az átlag csapatok- nagy részünk bent marad és nem jut ki idő előtt. Szóval ne izguljatok: hacsak nem vicceket meséltek hangosan, tuti nem röhög.

einstein-szabadulos

2. Már hazament

Főleg a késő este érkező csapatoknak juthat ilyesmi eszébe: hiába hívják, hogy segítséget kérjenek, csak az 4. csengésre veszi fel a telefont az operátor. Nem kell aggóni, valószínűleg kiugrott mosdóba vagy a másik csapatnak segít.

zarva-szabadulos

3. Figyeli a játékot, popcornnal

Ahogy az első pontba is említettük: egy filmre sem ülsz be a moziba 10x (általában), így természetesen figyel titeket, de lehet, hogy közben megold egy sodokut vagy egyet a Milleniumi problémák közül.

popcorn-szabadulos

4. Feltölti Youtube-ra

Már csak személyiségi és adatvédelmi okokból sem, illetve a 60-90 perc hossza miatt biztos nem tölti fel a videót, szóval nyugodtan játsszatok, utólag senki nem nézheti meg viccből a felvételt.

youtube-szabadulos

5. Örökre bezárja a játékosokat

Bent még nem maradt senki, szóval felesleges ezen aggódni – ha nem sikerül időben kiszabadulni, bemegy és kihoz titeket. (De ha találkoznátok előző játékosokkal a szobában, feltétlenül jelezzétek a recepción).

bezar-szabadulos

+1: Szellemeket lát

Ez nem a játékosok gondolják, hanem az operátorokkal történik “ténylegesen”. A játékmesterek érzékei kiélesednek és megmagyarázhatatlan dolgokat látnak vagy érzékelnek, ha egyedül dolgoznak. Elállítódott óra, elfordult kamera, arrébb mozdított tárgyak és kamera előtt elsuhanó árnyak… megannyi fura dolog, melyek a csapatok után, zárás előtt történnek és hozzák a szívbajt a játékmesterekre.