Mire számíthatsz, ha játszol az Élő Társasjátékban?

Az újgenerációs élő játék a szabadulós játékok továbbgondolt változata. De mégis mit takar ez az elnevezés? Miben más? Összeszedtük néhány pontban, hogy mi vár rátok egy ilyen játékban.

Felkészülés

Mielőtt elolvasnád, hogy mire számíthatsz, először vedd figyelembe, hogy hogyan érdemes játszani nálunk: kényelmes, utcai ruházatban érkezzetek hozzánk és ha használtok olvasószemüveget, azt hozzátok el. Ha utánaolvastok a játékainknak, azok is nagyban megkönnyíthetik a küldetést, de legalábbis jobban átérzitek a történetet.

Részletes szabály- és történetismertető

Minden játék más, így szükséges az ismertető- lineáris vagy párhuzamos is lehet a játékmenet és nem mindegy, mi a fő célotok: megmenteni valakit vagy olyan fájlokat megtalálni, melyek a világ sorsát is befolyásolhatják? – mindez a kijutás mellett. Nagyon figyeljetek ezekre az instrukciókra, mert nagyban befolyásolják, hogy sikerrel jártok-e. A szabályismertető közben megismeritek a játék történetét is.

Korhű környezet

Attól függően, hogy a XIX. században vagy napjainkban kalandoztok, különböző helyszíneken találhatjátok magatokat. A helyszínek kialakítása igényes és a legapróbb részletekig figyeltünk arra, hogy a lehető legjobban bele tudjátok élni magatokat a történetbe.

Nem kell szétszedni a szobát

Van egy kép a falon? Nem mozdul? Akkor tuti nem is lesz rá szükség, hogy a zsebcsavarhúzóddal leoperáld, tényleg nincs mögötte semmit. A bútorok is maradhatnak a helyükön, mert nem rejtettünk el olyan tárgyat, amit véletlenszerűen kell megtalálnotok. Amit keresnetek kell, arra biztos, hogy adunk utalást, így elég csak szétnéznetek a szobában és emlékezni a tárgyakra, képekre, ha egy-egy feladat ráutal.

Nehéz küldetések

Egyik játékunk sem nevezhető könnyűnek, de mindegyik megoldható.  Az esély a sikerességhez rengeteg dolgon múlik, szóval próbáljatok már az elejétől fogva koncentrálni és ráhangolódni a történetre. Dolgozzatok csapatban és figyeljetek a legapróbb részletekre is, illetve ne bonyolítsátok túl a feladatot.

Helytelen infók

Ha nem a kijelölt útvonalon haladtok, hanem magatoktól próbáltok meg rájönni egy rejtélyre vagy felkutatni valamit, akkor lehet, hogy helytelen nyomokkal, információkkal találkoztok, tehát érdemes a feladatra koncentrálni.

Felejthetetlen élmény

Akár sikerrel jártok, akár nem, biztos, hogy maradandó élményben lesz részetek, hiszen együtt játszottatok és értetek el sikereket.  Játék után érdemes átbeszélni, mi az amiben jók voltatok és milyen csapatmunkán kéne még csiszolnotok.

Fénykép

Játék után szívesen készítünk rólatok egy képet, szóval ha szeretnétek megörökíteni ezt a közös élményt, akkor nagy mosoly és csíííz 🙂

Hasfelmetsző Jack története